Telvin Hüsn-ü Hat Sahaf Şiir
Anasayfa > Suat Başaran > Şefkat Çetin…

Şefkat Çetin…


12 Eylül öncesi Ülkü Ocakları Genel Başkanları içinde iki kişiye kendimi çok yakın hissettim.


Bunlardan birisi rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’ydu, diğeri de Şefkat Çetin..


Kaderin garip cilvesi ikisiyle de şöyle veya böyle siyaseten ters düştüm…


Merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile  ‘92 sonrası, Şefkat Abimle ise şimdi…


İnsanın sevdikleriyle imtihan vermesi gibisi yoktur…


‘92 sonrası ayrılıkta MHP’de çektiklerimi yakın arkadaşlarım bilir…


Bir yanda canım gibi sevdiğim ancak siyaseten yanlış yaptığına inandığım insanlar, diğer yanda siyaseten birlikte olduğum ama bir çoğundan hazzetmediklerim…


Bunlardan bir kısmı, benim yanımda başta rahmetli olmak üzere birçok dostumu eleştirmekten ayrı bir zevk alırdı…


Bir kaçıyla rahmetliye hakaret ettiği için tartıştım da…


İçlerinden biri, çok sonraları Başbuğun ve Muhsin Abi’nin resimleri altında konser de verdi, Ozan Arif değildi o, Allah var benim yanımda asla incineceğim tarzda konuşmadı…


*****


Şimdi de yeni bir imtihanla karşı karşıyayım…


Bir yanda Şefkat Çetin ve Atilla Kaya, öte yanda benimle aynı yerde tavır alan insanlar…


Devlet Bey’in yanında gerçekten de çok sevdiğim insanlar var…


Şimdi benimle aynı yerde bulunanlardan bazıları onlara hakaret ediyor ve iftira atıyor…


Bana da yerini belirle diyorlar, dünkü gibi…


Yani sen de bizim gibi onlara hakaret et…


Mücadele etmekten bunu anlıyorlar demek ki…


Hayır asla!


Ne Şefkat Çetin ne de Atilla Kaya Ülkücü Hareketin zararına olacak bir işin içinde olmazlar…


Sadece benim gibi düşünmüyorlar o kadar…


Bu da bana göre doğaldır…


Onun için benimle aynı tavrı benimseyen birçok dostumla birlikte ilkeli ve meseleleri şahsîleştirmeyen bir tavrın içinde olacağım…


Meseleye kişisel bakmadığım için ayrı bir siyaset benimsedikleri için ülkücülere hakaret etmeyi ve iftira atmayı kabullenmem mümkün değildir çünkü, ne dün kabullendim ne de  bugün kabulleneceğin bunu, ne de bundan sonra …


Onlara karşı olan sevgimde en ufak bir eksilme olmadan onların karşısında bir siyaset belirliyorum şimdi.


Yaklaşımım açık:


Devlet Bey’le devam demek sadece zaman kaybı değil çok daha önemli olarak kan kaybıdır, enerji kaybıdır, ümid kaybıdır, hareketin iktidar mücadelesinde patinajdır aynı zamanda.


*****


Dostlarım Şefkat Abi’nin son tavrı dolayısıyla canımın sıkıldığını düşünüyorlar…


Tabii ki üzüldüm


Kendi adıma değil, Onun adınadır üzüntüm


Ancak bir yandan da mutluyum…


Devlet Bey “Şefkatimi benden aldı” diyerek fırsatını bulduğu her ortamda beni eleştiriyordu…


Şimdi kavuştu…


Bunda benim de katkım vardır diye düşünüyorum…


Haksız mıyım?!


 


Yorumlar

alparslan çetin

suat amca bizde seni amcamız gibi severiz bunu sende bilirsin siyaset olarak doğru bildiğin yolda allahım yolunu hep açık etsin ama abi kardeş aranızda sıkıntı hiçbir zaman olmasın tek dileğim ve duam budur allaha emanet ol.....

Nihat Özyurt

Geçmişte MHP oy veren seçmenin yarısından fazlası maalesef Bahçeli değişmezse oy vermem diyor. Yerine kimin geleceği bu eski MHP lileri pek fazla da ilgilendirmiyor. Öncelikle Genel Başkan değişsin diyor. Genel Merkez bu gerçeği görmememezlikten geliyor ve fütursuzca Koray Aydın'a yükleniyor. Bu değişim şimdi olmazsa, ilk Yerel Seçimler sonrasında yine oloacaktır. Bunu herkes görebiliyor. Şevkat Çetin'de emeğini inkar edemeyeceğimiz bir değerimizdir. Geldiğimiz bu noktada eğer sayın Bahçeli, Şevkat Çetin'in desteğiyle tekrar seçilecekse, Şevkat kardeşim, yaptığı tüm hizmetleri sıfırlayacak demektir. Bu destek Genel Başkan değişimini sadece ileri tarihe bırakır ve bu da hareketimize ve ülkemize çok ama çok pahalıya malolur.

turgut bakırel

suat başkan..üzülme...
senle aynı duyguları paylaşıyorum.
ancak unutma...ülkücü hareketin dede ile başlayan ve hala devam eden bazı ince çizgileri var.
o çizgi yi bilenler için şefkat başkanın tavrı şaşırtıcı değil.

galip alkurt

eğilmeyen,bükülmeyen tek adam,adam gibi adam muhsin yazıcğlunun siyaset anlayışını tavsiye ediyorum herkese.

Güvenlik Kodu

vahiy  insan  şehir  revelation  ahlâk  etik  ethica  nüzhet yalan estetik  metafizik  ebrah doğu  batı  fıtrat  creation  yaratılış  iyilik  kötülük  dürüstlük  eşref-i mahlûkat  kişilik  asâlet  cesâret  vefâ  sadâkat  ihânet  yalan  immoralist  mitoloji  belh’um adâl  aere perennius  antere  genetik  şuur  terbiye  muâşeret  muâşaka  muvâsalat  firâk  zarâfet  letâfet  ferâset  panteon   rolyef  fresk  heykel  portre  gravür   ideal  ülkü  ülkücü   kerbelâ  aşk keşke  cennet  cehennem  araf  âdem  havva  hâbil  kâbil  elma  haz  hayâ  hicap  gurur  hürriyet  adâlet  musâvat  agnostic  akıl  dacret  locig  analytical  antiq  aristokrasi  kûrûn-i vustâ  giyotin  hakikat  hikmet  paradox  dialectic  tenkit  stoa  akademia  logos  logos spermaticos  felâsife  gelenek  hermeneutic  semantic  hint  upanişad  mutezile  ihvân-ı safa  ilk neden   iskenderiye okulu  medinetü’l fâzıla   hürriyet  kölelik  rönesans  ütopya  rethoric allah’ın kulu abdullah muhammed  kur’ân  endülüs ibn-i rüşd  aristotales  şeyh gâlip  farâbi  platon  sokrat   marcus aurelius  galile  mimar sinan  kirkedard  farabi  ibn-i sina   ibn-i hâldun  kafka  taşköprülüzâde  gazâli  musa cârullah  şemseddin sâmi frasheri  bergson  enver paşa  muhammed ikbal  hayyam  mehmet âkif  yâkup cemil  şems  ibn-i haldun  mevlâna  ali şeriâti  fuzulî  ebu’l âlâ el maarrî  ahmet mithat efendi  cemil meriç  nâmık kemal  ahmed hamdi tanpınar  kemal tahir  yahya kemal  cahid zarifoğlu  dostoyevski  tolstoy  knut hamsun  nietzsche  oğuz atay gogol  albert camus  descartes  herman hesse  puşkin  halil cibran  kaşgarlı mahmut  tevfik fikret  cenap şehabettin  neyzen tevfik  motzart  bach  mahler  tarkovski  suç ve  cezâ   anna karenina  madonna  prag  istanbul  çocuk kalbi  sn. petersburg  soljenitsin  marks  kant  heraklit  hegel  el-hamra  endülüs  kâmus u türkî  redhouse  wagner  kâmus u okyanus  lugat-i fransevî  iliria shqip  meydan larusse  şakâyık-ı nûmâniye  mevzuâtü’l ulûm  abdülkadir merâgi  ıtrî  muhammed esed  michelangelo van gogh  cezanne  rembrand  monet  hoca ali rıza  ulysess gaze  eleni karaindrou  sezen aksu  golha  farid farjad  osman hamdi

Tasarım : ATS