Telvin Hüsn-ü Hat Sahaf Şiir
Anasayfa > Servet Avcı > “Kardeşiniz zenci Türklere mensuptur”

“Kardeşiniz zenci Türklere mensuptur”




“Bu seçim beyaz Türklerin adayıyla halkın adayı arasında geçecek!..”  Böyle buyurdu Kral Suud Üniversitesi mezunu Başbakan Yardımcımız...
Tercihlerimiz farklı tecelli edeceğine göre bizim gibi memleketin yarısı beyaz Türk olacak!.. Şahsen ben varoşlarda büyüyüp, liseyi meslek lisesinde okusam da, babam işçi emeklisi olsa da, kendisi reenkarnasyondan önce Gaskonya Dükü olduğu için, bu beyaz Türklük konusunda yabancılık çekmem!..
Bu beyaz Türklük nedir, üzerinde uzlaşılmış ortak bir tanımı var mıdır Allah aşkına? Kimine göre birkaç kuşaktır şehirli, kimine göre dönme, kimine göre seçkinci sermayedar, kimine göre de jakoben...
İktidarda kalma stratejisini düşman üretme gücüne ve korkutma potansiyeline bağlamış muktedirler çok seviyorlar bu kavramı... Sürekli fırıldak çeviren, uluslararası baronlarla iş birliği yapan, halkı ezmek için fırsat kollayan bu beyazlar daima olmalı ki, memleketin ezik siyahlarının kıymeti anlaşılsın!.. Halk sürekli kendisine gösterilen düşmana nazarlarını dikerek, temsilcisi olan zenci Türkleri sırtında taşımaya devam etsin!..
Başbakan değil miydi 2003te New York Timestan Deborah Sontagla yaptığı röportajda  “Bu ülkede beyaz Türkler ve zenci Türkler ayrımı var. Kardeşiniz zenci Türklere mensuptur” diyen? Zenci Türk imajı, beyazların ötekileştirdiği muhafazakârların, varoş çocuklarının ve büyük şehirlere göç ederek, şehrin eteklerine hayata tutunur gibi tutunan taşralıların, kendilerini diğerleriyle eşitleme hatta öne geçirme objesi olmak fena bir siyasî proje sayılmazdı... Skor tabelası bu projenin iyi de tuttuğunu gösterdi her seçimde...
Baktılar ki, bu zenci-beyaz ayrımının seçmen kitleleri üzerinde her daim bir karşılığı var, vuruyorlar propagandanın gözüne... Çok tutarlı olmasa da keyifli bir iş... Ezerken  “Eziliyorum” diye inim inim inleyebiliyorsun!.. Yasaları istediğin gibi eğip bükerken, hatta yasaya ihtiyaç duymadan kılıç sallarken ve de ultra beyaz dişlerle donanmışken bile sanki otobüsün en arka sırasında oturmaya ebediyen mahkûm edilmiş gibi zenci taklidi yapabiliyorsun!.. Ismarlama gözyaşlarından oluşan dalgalarla mağduriyet sahilini sürekli dövebiliyorsun!..
Eski, Şehir Hatları vapurundayız ve üçüncü sınıf bir illüzyonistin bir türlü bitmeyen pazarlama sahnesine katlanmak zorundaymışız gibi... Renkler birbirine karıştı resmen... Çocuklarını, yine zengin zencilerin verdiği büyük burslarla ABD de okutan zenci, çocuklarının katilleriyle oturup anlaşılan şehit annesi beyaz!.. Halkına gavat diyen vali zavallı bir zenci, hesabı sormaktan aciz halk ise bembeyaz!.. Ayakkabı kutularında imam-hatip lisesi parası biriktirenler zenci, yakalayan gaddarlar ve soyulan kadir kıymet bilmezler beyaz!..
Gerçekten tuhaf bir ayrım... Hızlı trenin, Somanın sorumluları zenci, adam gibi ölmeyi bilmeyip iktidara tuzak kuranlar beyaz!.. Tekmeleyip ayağını inciten ve rapor alan zenci, tekmelenen ve rapor almayı aklına getirmeyen sefil ise bir beyaz!.. Marmarayın, üçüncü köprünün, havaalanının, duble yolların ihale usullerini, maliyetlerini ve siyaseti finanse etmeye yarayan havuz sistemlerini savunanlar zenci, sorgulamaya yeltendiğinde “O zaman siz boğazı yüzerek geçin” diye dalga geçilen efendiler beyaz!.. Kamu bankasının genel müdürünü arayıp “Gönder oradan iki trilyon” talimatı veren gazeteci zencilerin ezilmişliğine karşı bayrak açmış bir aydın zenci, ifşa eden bozguncu beyazın önde gideni!..
Bacı kalfanın beyaz, hacı kalfanın zenci sayıldığı bu düzende Süt oğlan Şaban muamelesi yapılan insanların cümlesine de halk deniliyor... Şimdi o halkın adayıyla beyaz Türklerin adayı, yani bir anlamda créme de la créme arasında geçecekmiş seçim!.. Bu ayrımı biz yapmıyoruz; “Halk plajlara hücum etti, vatandaş denize giremedi”  mantığının ters versiyonu yapıyor!..
Trilyonlar karşılığında ekranlarda dua eden zenci hatipler kadar ağlamayı beceremesek de duayla bitirelim yazımızı: Allahım! Cuma hürmetine bizi bağışla, bu çektiklerimizi günahlarımıza kefaret say!.

Yorumlar

Güvenlik Kodu

vahiy  insan  şehir  revelation  ahlâk  etik  ethica  nüzhet yalan estetik  metafizik  ebrah doğu  batı  fıtrat  creation  yaratılış  iyilik  kötülük  dürüstlük  eşref-i mahlûkat  kişilik  asâlet  cesâret  vefâ  sadâkat  ihânet  yalan  immoralist  mitoloji  belh’um adâl  aere perennius  antere  genetik  şuur  terbiye  muâşeret  muâşaka  muvâsalat  firâk  zarâfet  letâfet  ferâset  panteon   rolyef  fresk  heykel  portre  gravür   ideal  ülkü  ülkücü   kerbelâ  aşk keşke  cennet  cehennem  araf  âdem  havva  hâbil  kâbil  elma  haz  hayâ  hicap  gurur  hürriyet  adâlet  musâvat  agnostic  akıl  dacret  locig  analytical  antiq  aristokrasi  kûrûn-i vustâ  giyotin  hakikat  hikmet  paradox  dialectic  tenkit  stoa  akademia  logos  logos spermaticos  felâsife  gelenek  hermeneutic  semantic  hint  upanişad  mutezile  ihvân-ı safa  ilk neden   iskenderiye okulu  medinetü’l fâzıla   hürriyet  kölelik  rönesans  ütopya  rethoric allah’ın kulu abdullah muhammed  kur’ân  endülüs ibn-i rüşd  aristotales  şeyh gâlip  farâbi  platon  sokrat   marcus aurelius  galile  mimar sinan  kirkedard  farabi  ibn-i sina   ibn-i hâldun  kafka  taşköprülüzâde  gazâli  musa cârullah  şemseddin sâmi frasheri  bergson  enver paşa  muhammed ikbal  hayyam  mehmet âkif  yâkup cemil  şems  ibn-i haldun  mevlâna  ali şeriâti  fuzulî  ebu’l âlâ el maarrî  ahmet mithat efendi  cemil meriç  nâmık kemal  ahmed hamdi tanpınar  kemal tahir  yahya kemal  cahid zarifoğlu  dostoyevski  tolstoy  knut hamsun  nietzsche  oğuz atay gogol  albert camus  descartes  herman hesse  puşkin  halil cibran  kaşgarlı mahmut  tevfik fikret  cenap şehabettin  neyzen tevfik  motzart  bach  mahler  tarkovski  suç ve  cezâ   anna karenina  madonna  prag  istanbul  çocuk kalbi  sn. petersburg  soljenitsin  marks  kant  heraklit  hegel  el-hamra  endülüs  kâmus u türkî  redhouse  wagner  kâmus u okyanus  lugat-i fransevî  iliria shqip  meydan larusse  şakâyık-ı nûmâniye  mevzuâtü’l ulûm  abdülkadir merâgi  ıtrî  muhammed esed  michelangelo van gogh  cezanne  rembrand  monet  hoca ali rıza  ulysess gaze  eleni karaindrou  sezen aksu  golha  farid farjad  osman hamdi

Tasarım : ATS