Telvin Hüsn-ü Hat Sahaf Şiir
Anasayfa > Adnan İslamoğulları > Etnik fitne müvezzîleri: Sakil adamlar güruhu

Etnik fitne müvezzîleri: Sakil adamlar güruhu



Metin Güney, Bursa/Orhangazili, 1993 yılında Hakkari’de çatışmada şehit oldu. Annesi şehit evlâdının acısına beş yıl dayanabildi, vefat etti.
Erkek kardeşi Kadri Güney 28 yaşına kadar abisinin acısıyla yaşadı, ardından annesinin vefatıyla da bunalıma girdi, kendisini asarak intihar etti. Ablası yoğun tedâvi görerek psikolojik problemleriyle yaşamaya devam ediyor. Şehidin babası ise yalnız başına sürdürüyor hayatını...
 

***
 

Bu listenin ne kadar uzayabileceğini herkes biliyor, herkesin çevresi yetim kalan çocukların, evlâtsız kalan anne babaların, kardeşlerin, erlerinden olan eşlerin dramlarıyla dolu.. Bursa’dan Edirne’ye, Ankara’dan Denizli’ye, Balıkesir’den Uşak’a, Yozgat’tan Kayseri’ye, Trabzon’a, Erzurum’a ve Türkiye’nin tüm illerine varıncaya kadar kabristanlarını gelincik tarlasına çeviren şehit acıları ve hâtıralarıyla dolu bu ülke...
O acı ve hâtıraların sahipleri anne babalar ağlayabildiği için vatan olmuş bir ülke Türkiye. Anaları sessizce ağlayabildiği için, evlâtlarını askere yollarken kınalı kuzular gibi yollayabilen analar olduğu için vatan olmuş bir ülke Türkiye. Babaları  “vatan sağ olsun”  diyebildiği için vatan olmuş bir ülke Türkiye. O şehitlerin cenâzelerinde Kürt komşusuyla acısını paylaşabildiği, aynı safta hizâlanarak şehitlerini Kürt komşusuyla birlikte tekbirlerle teşyî edebildiği ve birlikte aynı ânda haklarını helâl edebildikleri için vatan olmuş bir ülke Türkiye.
Aynı cenâzelerde safa, aynı düğünlerde halaya durdukları için, aynı ekmek teknesinden paylaşabildikleri için vatan olmuş bir ülke Türkiye. 
Türk’ün vatanı, Osmanlı’dan kalan bakiyeyi kendisine vatan kabul etmiş Kafkasyalının, Balkanlının, Orta Doğulunun, Anadolulunun vatanı olmuş bir ülke Türkiye. 
Anadolu’yu fethettiğinde burada bulunan bütün kültürlerin, bütün milletlerin, bütün dinlerin, bütün mezheplerin, bütün dillerin yaşamasını bizzat önayak olmuş Türklerin vatanı Türkiye. 
Türk Selçuklunun, Türk Osmanlının, Türkiye Cumhuriyetinin vatanı Türkiye. 
Bedeli hep en ağır ödeyen ama nimetleri de her millet ve her kültürle paylaşan Türklerin vatanı Türkiye.
Bin yıldır Türkiye coğrafyası denilen bu coğrafyayı bir ırk coğrafyası değil bir kültür coğrafyası hâline getirdikleri için vatan olmuş bir ülke Türkiye.
 

***
 

Türkiye şimdi karanlık bir oyunun ortasında. Savaşı yapılmamış bir barışın perdesi arkasında bin yıllık bir kardeşliğin arasına ‘etnik fitne’ ekiliyor.
Dağa çıkmış birkaç bin haydudun, birkaç bin eşkıyânın, birkaç bin katilin, İmralı’daki elebaşlarının, TBMM’deki milletvekili sıfatlı PKK elçilerinin, 63 tane İmralı havârisinin ve tabii bunları organize eden siyâsî iktidarın ortaklaşa sahnelediği bir karanlık oyunun ortasında Türkiye.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti için yalnızca bir terör meselesi olan PKK’nın cinâyetlerinin içinden bir etnik fitne çıkaran ve bu fitneyi kardeşlik adı altında bütün vatan sathına yayan siyâsî iktidar ve ortakları, sonunun fırtına biçmek olacağını bile bile rüzgâr ekiyorlar, bu rüzgâr etnik fitneyi dağıtıyor bütün ülkeye. 
Bilinmelidir ki millet olmayı dağda eşkıyâlık zanneden, devlet olmayı şantaj zanneden eşkıyâ sürüsünün şımarıklığı ve küstahlığı Türk milletinin ayranını kabartmaktan başkaca bir işe yaramayacak.
 

***
 

Dağdaki eşkıyâya, İmralı’daki katile methiyeler düzen, Kandil postacılığı yapan ‘sakil adamlar güruhu’nun Marmara Bölgesi üyelerini Bursa Orhangazi’deki şehit Metin Güney’in ve yurt sathında binlerce şehidin evine davet ediyorum. Annesi acıdan vefat eden, erkek kardeşi intihar eden, ablası psikolojik tedavi altında bulunan Metin Güney’in evine, açılım dedikleri, barış dedikleri etnik fitneyi anlatabilmeleri için, İmralı’daki katilbaşına özgürlük istemek için, özellikle de milliyetçi geçmişleriyle(!) heyetin içinde yer alan ‘Kandil postacısı’ Avni Özgürel’i ve Vedat Bilgin’i davet ediyorum... 
Türk milletinin gerçekleri o evlerde; İmralı’da, Kandil’de değil...

Yorumlar

Güvenlik Kodu

vahiy  insan  şehir  revelation  ahlâk  etik  ethica  nüzhet yalan estetik  metafizik  ebrah doğu  batı  fıtrat  creation  yaratılış  iyilik  kötülük  dürüstlük  eşref-i mahlûkat  kişilik  asâlet  cesâret  vefâ  sadâkat  ihânet  yalan  immoralist  mitoloji  belh’um adâl  aere perennius  antere  genetik  şuur  terbiye  muâşeret  muâşaka  muvâsalat  firâk  zarâfet  letâfet  ferâset  panteon   rolyef  fresk  heykel  portre  gravür   ideal  ülkü  ülkücü   kerbelâ  aşk keşke  cennet  cehennem  araf  âdem  havva  hâbil  kâbil  elma  haz  hayâ  hicap  gurur  hürriyet  adâlet  musâvat  agnostic  akıl  dacret  locig  analytical  antiq  aristokrasi  kûrûn-i vustâ  giyotin  hakikat  hikmet  paradox  dialectic  tenkit  stoa  akademia  logos  logos spermaticos  felâsife  gelenek  hermeneutic  semantic  hint  upanişad  mutezile  ihvân-ı safa  ilk neden   iskenderiye okulu  medinetü’l fâzıla   hürriyet  kölelik  rönesans  ütopya  rethoric allah’ın kulu abdullah muhammed  kur’ân  endülüs ibn-i rüşd  aristotales  şeyh gâlip  farâbi  platon  sokrat   marcus aurelius  galile  mimar sinan  kirkedard  farabi  ibn-i sina   ibn-i hâldun  kafka  taşköprülüzâde  gazâli  musa cârullah  şemseddin sâmi frasheri  bergson  enver paşa  muhammed ikbal  hayyam  mehmet âkif  yâkup cemil  şems  ibn-i haldun  mevlâna  ali şeriâti  fuzulî  ebu’l âlâ el maarrî  ahmet mithat efendi  cemil meriç  nâmık kemal  ahmed hamdi tanpınar  kemal tahir  yahya kemal  cahid zarifoğlu  dostoyevski  tolstoy  knut hamsun  nietzsche  oğuz atay gogol  albert camus  descartes  herman hesse  puşkin  halil cibran  kaşgarlı mahmut  tevfik fikret  cenap şehabettin  neyzen tevfik  motzart  bach  mahler  tarkovski  suç ve  cezâ   anna karenina  madonna  prag  istanbul  çocuk kalbi  sn. petersburg  soljenitsin  marks  kant  heraklit  hegel  el-hamra  endülüs  kâmus u türkî  redhouse  wagner  kâmus u okyanus  lugat-i fransevî  iliria shqip  meydan larusse  şakâyık-ı nûmâniye  mevzuâtü’l ulûm  abdülkadir merâgi  ıtrî  muhammed esed  michelangelo van gogh  cezanne  rembrand  monet  hoca ali rıza  ulysess gaze  eleni karaindrou  sezen aksu  golha  farid farjad  osman hamdi

Tasarım : ATS